Türk Kimbapı
İlk denemem olmasına rağmen gayet güzel oldu.
Fotoğraftaki renkler, herşeyle uyumlu olmuş :)
Malzemeler:
Havuç
Salatalık
Dolmalık Biber
Yumurta
Baharatlar
Pirinç
Yosun yerine asma yaprağı kullandım :)
Yapılışı:
Öncelikle pirinci iyice yıkadıktan sonra suda bekletin. (ben yarım çay bardağı kadar kullandım. çoklu porsiyon yapmak isterseniz arttırabilirsiniz.)
Sonra sebzeleri ince şeritler halinde kesin. şerit halinde kesitiğiniz havucu yağda kızartın.
Salatalık çiğ kalmalı.
Yumurtayı çırpıp içine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Tavada pişirdiğiniz yumurtayı, ince şeritler halinde kesin.
Asma yapraklarını kaynamış suda bekletin (böylece kendi kendine pişmiş oluyor)
pirinci güzelce suda pişirin.
(biraz tuz katmak isteyebilirsiniz :)
asma yapraklarını pal, yani amerikan servisi üzerinde aralarında boşluk olmadan, dikdörtgen olacak şekilde zemin hazırlayın.
pirinci, yosun veya yaprak kullanıyorsanız fazla ince olmamak kaydıyla üzerine yayın.
sonra sebzeleri ve yumurtayı dizin
pal yardımıyla malzemelerinizi yavaşça sarın.
biraz sıkı yapın ki dağılmasın.
malzemeleriniz dışarı taşabilir. buna dikkat edin. fazlalıktan kaynaklanıyor. :)
rulo haline getirdiğimiz kimbapı fazla ince olmamak kaydıyla kesin.
ve servis tabağınıza dizebilirsiniz.
Afiyet olsun. :)
Bir ara bunu denesem mi? :D Renkleri hoşuma gitti :D
YanıtlaSilKonu başlığı Türk kimbabı olabilirmiş. O derece samimi bir resim yani :D:D
Kaynak belirtmene gerek yoktu. ^^
Ama belirtmek istersen kelimeye veya cümleye bağlantı ekleyebilirsin. Böylelikle okuyucular tıklayıp kimden bahsettiğini anlayabilirler :D
Herkes diizikolik i tanımayabilir :D
türk kimbapı. güzel :) teşekkür ederim :)
YanıtlaSililk cümleme baksana. öyle yaptım zaten bacım. :) kimbap tarifine giden yol orda :D