Jung Yong Hwa - Star, You

22 Mayıs 2015 Cuma

Japon Mutfağından Dorayaki Tarifi


İzmit'te de Japon Dorayakisi adı altında satıldığını öğrendim. 
Gerçekten lezzetli, kahvaltıda bile yenir.
Yaptığım tarifleri buraya eklemeyi düşünmüştüm amma velakin şeedemedim kaç zamandır. :) 
Bundan önceki ilk tarifim Kore mutfağından kimbap yapmıştım. bkz. Türk Kimbapı
Farkettimde ordada o zaman kullandığım servis tabağını kullanmışım. :)
Şimdik geçelim Dorayaki tarifime. :)

Malzemeler:
1 su bardağı un
1/2 toz şeker
2 büyük yumurta
3-4 yk su
1/2 karbonat (evde olmadığı için ben kabartma tozu kullandım)
1 yk. bal
Yağ
Reçel
(Japon abilerim ablalarım teyzelerim bacılarım barbunya kullanırken ben reçel veya çokokrem tercih ederim)

Geçelim yapılışına. :)

Şeker 2 yumurtayı karıştırın.
Karbonatı 1ç.k. suda eritin
Ardından yumurta şeker karışımına 1 yk. kadar bal koyun ve tekrar karıştırın.
Hazırladığınız karışıma unu elekleyerek azar azar ekleyin. Karbonatlı suyuda ekleyin.
Ardından karıştırın. 30 dk. dinlendirin. 
Hamur katı ise 1 yk. su ekleyebilirsiniz. Krep kıvamında olmalı.
Tavayı önceden hafif ısıtın ve yağlı kağıt ile silin.
Kaşık ile ısıttığınız tavaya malzemenizi dökün. 
Şekerli olduğundan dolayı alt kısmı üst kısmından önce pişiyor. 
Bu yüzden çevirmekte zorlanabilirsiniz. Bir kaç denemeden sonra kapıyorsunuz zaten ne zaman çevirmeniz gerektiğini.
Bal ile şeker koymama rağmen bana birini daha az koyabilirmişim. Fakat ölçülerini ingilizce alt yazılı bir videodan edindim. Umarım beğenirsiniz. 
Afiyet olsun. ^_^


CNBLUE'yu bu işe katmasam olmazdı. Hepiciğini yedim. Üyelerde lezizdi. Dorayaki ile doğaçlama şarkı yapmışlarmıydı acaba? :) :)
Pandişimede selam olsun. ^_^

2 yorum:

  1. Çok leziz görünüyor :) ellerine sağşıkr en yakın zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil